linnlouis

LOPPIS OCH ANNAN GAMMAL ÄLSKVÄRD SKIT

Kategori: livet


FREDAG. Ännu en ledig dag fylld med möjligheter. Eftersom jag och Tina är stora fan av loppisar, gamla saker och annan underbar skit, bestämde vi oss för att äntligen utforska Hildesheims second hand-utbud. Google sa att det skulle finnas i alla fall fem sådana butiker, och av dessa fem var det två som verkligen levererade. Den ena, som kan ses ovan, var mer som ett antikvariat fullt med gamla, fina och snordyra saker.
 
Helt klart älskvärt.
 
Detta också såklart. Kolla mattan nere i högra hörnet liksom *cravingz*
 
Dessa var dock enbart creepy. 
 
Det andra stället var dock snäppet vassare, eftersom det prismässigt var rena rama motsatsen till antikvariatet. Här fanns bland annat fina böcker, kläder, möbler och mitt bästa: hur mycket fantastiskt porslin som helst. Gotta love Trödel Shop <3
 
Förlåt mamma, men jag kunde verkligen inte motstå dessa förtjusande små glas för 1 Euro styck. Så pass fancy att shotta ur. Eller så kanske det är likörglas? Oklart. Älskar dom i alla fall. Ångrar redan nu att jag inte köpte fler, men det tänkte jag lösa på måndag. Om de finns kvar. Isåfall är det tamejfan meant to be. Vet dock inte hur de ska fraktas hem till Schweden, men det ordnar sig alltid. 
 
Efter ett stopp på Juans bar för en Dönerpaus, tog vi oss återigen hem till det röda huse och jag gav mig ut på en regnig löprunda i ett kvällsmörkt Hildesheim. Sprang vilse och njöt. När jag kom tillbaka stod Tina i köket för att göra hamburgare. Som vi peppat detta! Taggat hela veckan inför hamburgerfredagen. Pratat varje dag om hur gött det ska bli och gjort taktiska planer för hur vi ska köpa den perfekta majjon till. Så hur ledsna blev vi inte när vi plockade ur köttet ur kylen och insåg att det var så jäkla tveksamt att hälften vore nog? Jo, helt förstörda. Vi har under veckan känt att det är någonting som luktar prutt i kylskåpet, och ja, köttet var svaret. Det såg mer ut som tonfisk än färs, men vi tänkte att lite skit rensar la magen. Och vi var ju så hungriga, så sugna. Så vi mosade i en massa kryddor för att maskera doften (stanken) och sedan östes det på med tillbehör. När vi väl åt smakade det enbart chili och konsistensen var svampig och geggig. Efter att ha ätit halva blev vi så rädda för att bli matförgiftade att vi slängde skiten och åt chips istället. Aldrig tur. Men de ser ju goda ut, burgarna. Det kan ingen ta ifrån dom.
 
LÖRDAG. Precis som förra veckan snörade vi på oss bekväma skor och hoppade på tåget till Hannover. Hittade en billigare, tysk motsvarighet till Myrorna och blev kära i diverse serviser, porslin och glas. Precis som vanligt.
 
Skulle inte direkt lida över att behöva dricka morgonkaffet ur något sånt här.
 
Tina illustrerar hur frustrerad man känner sig när man inte får köpa hur mycket tyskt glas som helst. Livet är så fruktansvärt orättvist ibland.
 
För att trösta oss själva gick vi till första bästa turkiska ställe och fikade oss lyckliga. Beställde kaffe, baklava och börek för inga pengar alls.
 
Sen hörrni, efter att ha köpt lite nödvändig skit såsom en fabulös kjol, bejakade jag tanten inom mig och gjorde något jag aldrig gjort förut. Jag köpte likör nämligen. Känner mig ungefär lika häftig och fräck som Magnus i "Kvarteret Skatan". Ska nu avnjuta denna billiga flarra ur något av de nya glasen medan vi streamar skräckfilm här på Margaretenweg 8. Helt okej lördag ändå. Puss. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: