linnlouis

57 SEKUNDERS REN LYCKA

Kategori: livet


*myser*

EN VANLIG FREDAG I MITT LIV

Kategori: livet

Klockan 18.21 fredagen den 15 november 2013 lämnade jag och Tina lägenheten på Margaretenweg 8 för att se The Sounds på Faust. Klockan 06.21 lördagen den 16 november 2013 återvände vi för att sova. 5/5 toasts på det alltså. Love life. 
 

SVERIGE SVERIGE ÄLSKADE LAND

Kategori: livet

Det var International Evening för alla utbytisar förra veckan. Som de utsända svenska representanter jag och Tina är, så gjorde vi självklart det svenskaste vi vet att ta med och bjuda på. Nämligen pepparkakor och chokladbollar. Kan ju säga att de gjorde stor succé och att jag nu kan namnen på alla chokladbollsingredienser på tyska efter att ha fått översatt det cirka niohundrasjuttiofemtusen gånger. 
 
Vi visade också två klipp vi tyckte speglade Sverige ganska bra:
 
Japp, det var det det. Kul med tisdag idag, förresten. Schönes woche. 

DET SKA VARA RYMD-ALIEN-INVASIONS-VÄDER IDAG

Kategori: livet

 
SÅ. JÄVLA. SPÄNNANDE!!! Är ungefär såhär excited:
 

LÄGGER DEN HÄR SÅ LÄNGE

Kategori: livet

TRE SAKER JAG EJ REKOMMENDERAR NÅGON ATT GÖRA DEL 1

Kategori: livet

1. Dricka alkohol med dessa lettiska donnor. Finns nämligen en överhängande risk för grav alkoholpåverkan på grund av för många vodkashots med citron.
 
 
Samt att man slår upp knäet när man tror att man kan hoppa häck. Den lilla blodansamlingen ser inte mycket ut för världen, men såhär en och en halv vecka senare gör det fortfarande skitont, vätskar igenom de hårdaste former av plåster och är ungefär lika läkt som ett krossat hjärta på en olyckligt kär fjortonåring. Aj.
 
2. Gå på loppisar i Tyskland. Det kan till exempel te sig så illa att man hittar en fantastisk och fungerande skrivmaskin för 100 spänn, men inte kan ta med den hem eftersom det väger närmare ett ton och inte får plats i resväskan. Har man riktig otur inträffar sådana händelser flera gånger i veckan.
 
3. Hålla ett badmintonraket lite galet sådär.

EN MUNTER MÅNDAG

Kategori: livet

Måndagen förra veckan besökte me und Tina Bergen-Belsen tillsammans med läraren och klasskamraten Jaana från kursen "German Society and National Identity: Exploring Contemporary Issues from a Historical Perspective". Japp, vi är bara tre stycken söta elever i den klassen och japp, kursen handlar om Tyskland och tysk historia men för att det ska låta bättre fick den ett långt, svårt namn. Vi åkte i alla fall bil till Bergen-Belsen, vilket bara det var en fantastisk upplevelse eftersom jag ÄLSKAR att åka bil. Placerade mig strategiskt bakom förarsätet för att på så vis slippa öppna käften under den, på grund av massiv bilkö, två och en halv timmar långa resan. Kan eventuellt också ha somnat till några minuter. Kanske även dreglade lite på mig själv. Hoppas vid Allah att jag inte snarkade så högt *stelt*
 
Under dagen kikade vi bland annat på Anne Franks minnessten. 
 
Och spatserade runt bland massgravar samt på ett stort museum med bilder, filmer och saker från the Holocaust. 

Eftersom jag släpade runt på min blytunga systemkamera hela dagen, så fotade jag inte alls mycket med iphonen. Väl tillbaka på Magganweg 8 upptäckte jag att kamerasladden glömts i Sverige. IGEN. Skandal. Har därför inte så många bilder att visa från Bergen-Belsen just nu. Mamma, tar du vänligen med sladdjäveln när ni kommer hit nästa vecka? Den ligger troligtvis och gömmer sig vid hyllan på mitt rum. Tack på förhand. 

SCHWEDEN IN MEINEM HERZEN

Kategori: livet

Japp, en annan var ju på snabbesök i Skandinaviens hjärta för ett litet tag sedan.
 
Anlände till det svenska riket på onsdag förmiddag. Lillasyster och kusin Jonna (<3<3<3) hämtade upp mig på Landvetter, för att sedan låta mig köra oss snabbt och säkert till McDonald's i Vårgårda för bukfylla. Fick den här fina boken med mitt Happy Meal :)
 
Väl tillbaka uppe på slätta så kind of överraskade jag mami. Det var nämligen inte särskilt känt att jag skulle komma hem. Mammas reaktion: VAFAAAN GÖR DU HÄÄÄR. Vilket välkomnande va. Obs, vill poängtera att bilden är från Kreta i somras. Så det inte blir några missförstånd om att vi skulle få för oss att bada i oktober. Vore bara knäppt, kallt och som att be om en förkylning. 
 
Under veckan hängde jag en del med Sveriges framtid aka Calle utan K. Här är vi på gymmet och tävlar i jägarvila. Som ni ser fuskar han ganska rejält.
 
Eftersom lillgubben behövde klippa håret och eftersom det tydligen inte dög med mina frisörkunskaper (inte för att skryta, men jag har klippt en spikrak page på min kompis Wattan en lördag efter ett massivt intag av vin en gång, så ursäkta mig MEN VEM FAN LÅTER INTE MIG KLIPPA DERAS HÅR NU EFTERSOM JAG UPPENBARLIGEN ÄGER? jo, alla. pussies) fick jag sätta det lilla livet i baksätet på Ullis och tuffa in till staaan. Efter klippningen skulle jag bjuda den lilla gourmeten på fika. Carl valde chaite, salami-brie-macka och en kaka, och därför fick jag nöja mig med en torr ostfralla och bryggkaffe för att inte ruinera mig själv helt. 
Vill också inflika att det är jag som köpt tröjan han bär på bilden mvh curlingsystern.
 
Hann också nattäta några välbehövliga pepparkakor vid ett flertal tillfällen.
 
På helgen besökte jag även en jäkligt uppstyrd och trevlig maffiafest i Esbjörntorp. 
 
Där hittade jag dessa Balenciagastövlar i storlek 45.
 
Även Paulalino nosade upp ett par skossingar i lagom storlek. Vill dock vara så pass fräck och påstå att hennes nog ändå inte var lika fancy som mina trots allt. 
 
Ägde sönder några stackars gossar i pilkastning. 

Hängde med dessa sköna Petterson:are. Har ca tusen sådana här bilder till. Känns som en bra investering inför framtida släktporträtt.
 
Årets julkort. Här säger vi "pusspuss på er mommo och moffa". 
 
Vid 02.52 kände detta ansikte att det var dags att kasta in handduken. Att dricka vin i nästan nio timmar iklädd långklänning och blingblingiga örhängen tar verkligen på krafterna, det ska vi ej sticka under en stol med.
 
Så då ringde jag farmor och fick skjuts hem. 
 
Väl hemma fick jag inte upp påläggspaketet. Kändes sådär :(
 
Dagen efter spenderades i badkaret tillsammans med en bok och Fanta. 
 
På måndagen hoppade jag på tåget ner till Kalmar och hängde med världens bästa Klara i ett par dagar.
 
Och på torsdagen var Sverigeäventyret slut för denna gång och jag hoppade på flyget hem till Tyskland igen. 

OM MITT LIV VORE EN FACEBOOKSTATUS

Kategori: livet

Jahaja, nu har en annan kommit tillbaka in i värmen igen efter en 1,5 timmes frisk kvällspromenad under den stora, stjärnklara himlen. Har precis klätt av mig, hoppat ner i sängen och ska precis starta ett rykande färskt avsnitt av The Walking Dead. Till detta avnjuts självklart ett glas mustigt rödvin samt några After Eight trots att klockan precis slagit sju *fniss*. Puss på er darlings. Mvh busfröet_linn_55_somrar

här ser ni mig bada i lången sommaren -86 :)

DEN PEDAGOGISKA ÖNSKELISTAN 2013 YAO

Kategori: livet

Varsågod mammpapp, mina älskade stamceller, här kommer er förstföddas materiella önskelista inför julen 2013. Detaljerad, tydlig, noggrann och i inbördes ordning, precis som ni (jag) vill ha den. Jag önskar mig följaktligen att något eller några av nedanskrivna saker ska ligga vackert inslagna under granen på Billingsgatan/i Kläppen om exakt 41 dagar:

1. En häst

2. En gullig sommarstuga vid vattnet. Helst på Öland. 
 
3. En fungerande analog systemkamera
Obs, viktigt att det fortfarande finns film att köpa till kameran. Annars är en ganska körd så att säga. Känner ni er vilsna därute i kameradjungeln är ni självklart varmt välkomna att fråga mig om vad ni vill, det vill säga; ALLT.
 
4. En fin och eftermiddagsnapvänlig soffa. Till exempel något som liknar den här, den här, den här eller den här.
Obs, jag dör hellre än att tvingas ta in någon form av divansoffa i mitt framtida hem. Det ska vi alla ha jävligt klart för oss.

5. Gråa sängkläder utan mönster och tryck till min dubbelsäng. Nyansen på sängkläderna ska helst inte vara mörkare än blyertsgrå, men de får inte heller vara för ljusa. Finns bra påslakanset att köpa till exempel här, här eller här . 
Obs, viktigt att INTE köpa ett dubbelset eftersom jag har två täcken och verkligen inga planer på att byta ut dom på grund av allmän awesomeness. Köp istället två vanliga uppsättningar så är ni göllia.

6. En egen LP-spelare, men kan också nöja mig med ett fungerande stift till pappas lilla pärla (som jag tänker "låna" med mig vid nästa flytt... herregud, titta inte sådär besviket på mig nu mamma. och pappa, sluta lipa, du använder den ju inte ens!).

6. Dessa böcker:
"Just kids" av Patti Smith (originalspråk)
"Döden och döendet: Etiska, existentiella och psykologiska aspekter" av Jan Arlebrink
Tips: köp på nätet, det är ju fullkomligt onödigt dyrt i butik nu för tiden just sayin.

Men mest av allt önskar jag mig att vi alla får leva långa, friska, lyckliga liv tillsammans tills vi dör. Amen.<3<3<3

Kategori: livet

Tina gav mig frukost på sängen imorses. Havregrynsgröt med kanel, banan och äppelmos, ägg med kaviar och kaffe med sojamjölk. Kanske resulterade det i att jag blev så rörd av en sådan kärleksfull gest att jag blev alldeles tårögd. Eventuellt. Alltså, jag säger ju inte att det var så men att det KAN ha varit så. Och om det hade varit så, då kan nog alla mina fanz härinne hålla med mig om att det kanske är dags att lämna sängen, duscha, borsta tänderna och göra något vettigt istället för att titta på youtubeklipp med gulliga djur i flera timmar. Höhö. Jaja. Det får väl bli så då.... Carpe fucking diem. 

<--- jag och Nagen om vi vart små kaninisar
 

ÅT ETT PÄRON HÄROMDAGEN

Kategori: livet

 

EN VECKA FÖR LÄNGESEDAN

Kategori: livet

Tyskland har bjudit på helt okej höstväder den senaste tiden. Och när det är gå-utan-jacka-väder blir det eventuellt en hel del öl i fönstret och heta bad 24/7. Kanske. 


Eller, det har i alla fall blivit en hel del sköna gå-vilse-promenader, det ska vi inte sticka under en stol med. Ni vet, man startar en riktig bra podd, går runt på intressanta gator i en timme och sen har man inte den blekaste om var i helsike man har tagit vägen. Men man bryter inte ihop, det gör man inte. Utan då embracear man situationen, startar en ny podd och promenerar tills man hittar hem igen, Det kan ta en två-tre timmar, men vad gör det. Frisk luft är bra luft som man säger. 

Förutom körv, öl och lederhosen, levererar Tyskland också på det religiösa planet. Finns typ en kyrka i varje kvarter.

Såhär ser taket i kyrkan på bilden ovanför. Skulle inte banga att ha det i mitt rum *cravingz*

Kallar den här bilden för "spexarN i predikstolen"

Om man traskar lite till vänster om Michaelis kirche hittar man Rosträdgården.

Fiiiina ojojoj.

Min blomma med blommor :)

 
Nästan alldeles intill kyrkan och Rosträdgården stöter man på den här trevliga lilla butiken.

Därinne finns så satans mycket fin men svindyr skit.

Aaa men ni seeer ju.
 
Då det är ganska påfrestande för psyket att ständigt exponeras för så mycket underbart fina gamla saker dag ut och dag in, men i princip aldrig kunna ta med något hem, så måste man fika mycket. Annars bryter man ihop totalt.

En annan viktig grej att göra regelbundet är att inta föda. Till exempel currywurst. Dä ä gött dä.