linnlouis

JAG VA EN WEEKEND I NEW YORK OCH DU VA EN NATTBUSS HEM

Kategori: livet

Vi hade världens bästa lördag här i Tyskland för någon vecka sedan. Movits! spelade i Hannover och hela kvällen var en härlig blandning av kärlek, svett och öl, sådär som man alltid vill att livet ska vara. Det såg ungefär såhär:
 
Kvällen startade på Magganweg 8 där yours truly ännu en gång briljerade i köket och bjöd Nagen på världens brakmiddag (och kanske lite för mycket vin). Därefter snörade vi på oss dansskorna, plattade luggarna och kutade i vanlig ordning till Hildesheim Ost för att längdhoppshoppa på tåget till Hannover. Movits! skulle spela i någon kulturlokal vid namn Faust i kvarter vi inte riktigt kände till. Som tur var hade Nagen målat en karta i världsklass. Det var inte aaaaalls några frågetecken kring hur vi skulle ta oss dit... Nänä. Såatteee. Tur att en annan fyllt väskan med en gedigen samling alkoholhaltig färdkost som kunde intas när vi under cirka en timmes tid vilset virrade omkring i storstan och knappt visste vad som var höger, vänster eller rakt fram.

Efter några om och men hittade vi äntligen Faust! Lyckan!!!!! Det visade sig vara en supermysig perfekt liten lokal med discolampor, billig öl och tvålfagert fölk. Efter kanske en kvarts peppigt häng gick Movits! på scen och efter det var allting bara galet, fantastiskt, svettigt och jag blev kär i ett band jag knappt tyckt om alls innan. De var nämligen SÅ JÄKLA BRA!!! <3<3<3 Ville aldrig att det skulle ta slut. Efteråt pratade vi lite med saxofonisten och jag skojar inte när jag säger att jag var sjukt starstruck i dagar efter det. När jag tänker efter är jag nog fortfarande ganska starstruck........ Mvh Linn 12 år. 

Efter spelningen drack vi ännu mer öl eftersom dom var så billiga att varje flaska var ett kap.

Hängde tydligen med en mycket oklar lökig snubbe.
 
Efter ännu mer öl på Faust slängde vi varsitt öga på klockan och insåg HELVETE SISTA TÅGET GÅR OM 20 MINUTER HERREMINGUD JÄVLAR VI MÅSTE SPRINGA. Och som vi sprang sen. Startade träningslistan i Spotify och intervallöpte genom hela Hannover. Hann med tåget och svettades som en liten gris. Passet fick agera fläkt medan vi svepte det sista vattnet och rosén för att svalka ner oss en smula. 
 
Åter i Hildesheim gick vi ut, shottade tequila och shakeade ass som om det inte fanns någon morgondag. Snubblade hem vid 05 som vanligt och somnade på två röda. GÖTT KÖTT.

EID A-FITR, PORR OCH FOTBOLL

Kategori: livet

 
Som alla säkert minns var det fotboll förra veckan. VM-kval. Sverige mot Tyskland. En relativt oviktig match, men som man ändå vill se. Speciellt när man råkar vara född i det förstnämnda landet och tillfälligt bosatt i det andra. Som upplagt för trubbel och succé. Naga och jag beslutade att det smartaste var att hitta en sportbar för att se matchen på, eftersom vi faktiskt saknar tv på Margaretenweg 8. Vi tänkte att det nog var störst chans att hitta en stämningsfull sådan i Hannover, så det var bara att som så många gånger förr hoppa på tåget till storstaden.
 
Väl framme hade vi självklart hunnit bli hungriga och styrde därför snabbt stegen mot Snack bar, aka himmelriket på jorden. Beställde in pide, börek, baklava och kaffe i mängder. Det var ju trots allt Eid al-fitr, vilket måste firas på bästa sätt. Det vill säga, med mat. Så pass utsökt. Dog matdöden, som vanligt.

Köpte en läcker kjol som mitt junk in da trunk ser helt fantastiskt fabulöst ut i. 
 
Plötsligt blev klockan mycket och mörkret kom snabbare än.... ja här var jag såklart nära att skriva något ganska snuskigt såklart, men jag håller mig eftersom äldre förmågor i släkten kanske läser. Vi började i alla fall att leta upp ett passande ställe att ta en-fem öl samt kika in 22 vältränade män som jagar en boll på.
 
Till en början var vi vid mycket gott mod. Tyskland är inte helt kassa på fotboll, det måste därför finnas ett visst allmänintresse för sporten och därmed ett antal ställen som visar matchen, tänkte vi. Var det så? Naaa, inte riktigt. Tji fick vi så att säga. Vi gick och gick, men fotboll visades inte någonstans. Efter att ha vandrat omkring i nästan en timme hittade vi denna neoniga gata. Vad upplyst och trevligt, tänkte vi och svängde in. Tji fick vi igen. Här fanns bara porrklubbar och erotiska diskotek. Inte så jäkla mysigt trots allt. Men, här fanns i alla fall ett ställe med två tv-apparater som visade fotboll. Tyvärr bestod klientelet av minst 25 arga män uppradade längst en vägg. Vi bangade och gick vidare.
 
Här gick vi inte in.
 
Till slut hittade vi en lounge som spelade lugn techno och visade matchen ljudlöst, vilket var helt klart bättre än inget. Så där satt vi och sippade öl, glädjeskrek ljudlöst när Sverige gjorde mål och grät nästan hejdlöst när Sverige förlorade. Som tur var blev vi tröstade av snälla tyskar som i alla fall tyckte att vi hade ett fint språk. Alltid något. Snipp, snapp, snut så var ännu en tysk dag slut.
 

VA PRECIS PÅVÄG ATT TA EN KAKA

Kategori: livet

:(

GENIET GER (SIG SJÄLV) SVAR PÅ TAL

Kategori: livet

Opera i fredags alltså. Eller opera och opera, jag vill inte påstå att det var så jäkla mycket till opera. Detta på grund av 1) ingen på scen någonsin tog ton en enda gång 2) det stod "balett" på biljetten. Skolan hade felinformerat oss helt enkelt, men gav vi upp för det? Nej. För vi är svenska jäkla vikingar och då har man fighting spirit 24/7. Så, vad fick jag då ut av två timmars stirrande på helt sjukt tighta bakdelar på snygga män i trikåer? Kanske inte så mycket. Helt ärligt var jag ganska förvirrad där ett tag i första akten, då jag trodde att vi såg Skönheten och odjuret och inte förstod något av handlingen. Liksom, varför somnar Belle nu och var är Odjuret och vem fan är hon den där onda i svart? Tur att man hänger med snälla själar som kan upplysa en om att vi faktiskt var på Törnrosa. Hehe. Stelt.
 
Såhär fancy var jag och Tina med läppstift och bajsnödiga ansiktsuttryck. 
 
Typ 25 vältränade själar som lätt kunnat knäcka berg med rumpmuskulaturen. 
 
I alla fall, nu till det viktigast av allt: svaren på frågorna i inlägget nedan! Eftersom jag är en generös person tänker jag inte sitta inne på all gedigen kunskap jag samlat på mig. Det vore inte snällt. Och snäll ska man va. Så, varsågoda, jag ger er kunskap:
 
Hur beter man sig på en opera?
Väluppfostrat, lugnt och gärna sansat. 

Hur ska man vara klädd?
Välkammad och hellre för uppklädd än nedklädd. Det är också bra om man har tvättat sig innan, luktar gött och är lite snygg. Om man inte är särskilt snygg går det alltid att supa sig snygg mvh tips-från-coachen. 
 
Är det en mycket dum idé att dricka Cava innan?
Det är aldrig en dum idé att dricka Cava innan. 
 
Är det en ännu dummare idé att också klunka en Red Bull?
Nej, men spara den gärna till akt två när man är lite trött och inte hade bangat en nap i den mjuka sammetsstolen.
 
Är det lite samma etikettregler som när man går på bio?
Svar ja, men man går under noll omständigheter på toa under föreställningen vilket ofta är acceptabelt på biografer. Om man vet med sig att man är en kissig person, sätt för Guds skull en kateter och knip igen fabriken.

Får man äta choklad under föreställningen?
Ja, om man inte glömmer den hemma........
 
Får man visa känslor, till exempel skratta när det är roligt?
Ja, om det skulle vara roligt. Kan dock känna att sagan om Törnrosa tyvärr saknar komiska inslag så atte.....

Kommer det ens vara roligt?
 
Bör man bli rörd till tårar?
Kanske om man är typ gravid och extremt känslig på grund av hormoner. 
 
Hur mycket ska man applådera?
Jävligt mycket tills händerna blöder, både i tid och otid. Man applåderar innan allting börjar (wtf?), efter varje nummer och självklart när allting slutar. Överdriver inte när jag säger att vi säkert klappade händer i tio minuter efteråt.
 
Och framförallt, hur jävla länge måste man sitta stilla???
HUR JÄVLA LÄNGE SOM HELST!!!
 
XOXO er undercoversvensk i Tyskland.

UTDRAG UR EN 22ÅRINGS DAGBOK

Kategori: livet

 
Hej alla fanz. Ikväll ska den här trötta pinglan för första gången i sitt 22-åriga liv på opera. Så pass festligt. Men ni vet, när man ska göra något för första gången i sitt liv så är man såklart lite nervös och nervig inombords. Man känner sig lite skakig och har många relevanta och viktiga tankar i huvudet. Som till exempel dessa:
 
Hur beter man sig på en opera?
Hur ska man vara klädd?
Är det en mycket dum idé att dricka Cava innan?
Är det en ännu dummare idé att också klunka en Red Bull?
Är det lite samma etikettregler som när man går på bio?
Får man äta choklad under föreställningen?
Får man visa känslor, till exempel skratta när det är roligt?
Kommer det ens vara roligt?
Bör jag bli rörd till tårar?
Hur mycket ska man applådera?
Och framförallt, hur jävla länge måste jag sitta stilla???
 
Jag oroar mig också för att ljudet ska vara så högt att jag kommer ligga och kvida och önska att jag tagit med öronproppar (mvh tanten). Hur som helst, det lär bli mäktigt. Återkommer med en fet recension. Kramiz. 

ÖPPET BREV TILL MIN MAMMA DEL 2

Kategori: livet

Okej. Såhär är det. Jag upptäckte igår att man faktiskt man designa sina egna sneakers på Nike's hemsida. Vilket jag nu såklart har gjort. Det blir lite dyrare, men eftersom jag är en så satans exklusiv person vore det ett hån mot hela min uppenbarelse att inte unna mig detta. Det är jag värd och så vidare. Så, återigen, vilka av dessa pärlor ska få den stora äran att pryda mina fötter? Obs, ber om ursäkt för lökiga bilder men det får ni tåla. Herregud, va inte så jävla känsliga. Sluta lipa nu och kom med en åsikt. Puss.

 
 

ÖPPET BREV TILL MIN MAMMA

Kategori: livet

Hola mami. Du om någon vet väl att jag stundtals är en lätt velig person som får ångest av att ta stora beslut. Detta ej smickrande karaktärsdrag ställer till det lite ibland, till exempel när det är dags att uppa fotgarderoben med snabba skor. Så, eftersom du trots allt är en av mina bästa stamceller, tänker jag eventuellt lyssna på vad du har att säga om vad jag bör ha för fotriktiga skor. Kika, fundera och diskutera sedan med dig själv i kommentarsfältet. Försök få med pappa på tåget också är du gullig. Håll i hatten, VA GÖR VI NU KÖR VI.
 
1. Pigga Adidas.
 
2. Snabba Nike.

3. Också snabba, något mer opraktiska, Nike:isar. 

4. Lena små valpar från New Balance.

5. Salta men söta Nike.


6. Arga Nike. 
7. Sist men inte minst, ytterligare ett par smekvänliga skossingar från Adidas.
 
TÄNK HÖGT! MAKE ME PROUD!

LÅTEN SOM SPELAS NÄR JAG ENTRAR ETT RUM

Kategori: livet

Ps. trevlig helg!! en annan går i skolan 9-19 både lördag och söndag. carpe diem. Ds

LINNS FÖRSTA RIKTIGA TYSKA SKOLDAG

Kategori: livet

I måndags var det dags. Första riktiga skoldagen. Med skitigt hår och iklädd min bästa tröja (som jag köpte nästan enbart för att det är mammas och pappas initialer på), den kjoligaste kjolen och ett jäkligt välborstat leende gjorde jag självklart succé i Goschentor 200någonting. Mot evigheten och vidare. Puss på er mina hjältar. 

TRINKEN BIER UND TANZEN TANZEN

Kategori: livet

LÖRDAG. Den med bra minne kanske minns att jag skrev att vi planerade en hemmakväll med skräckisar i lördags. Så hade det såklart blivit också om inte livet kom emellan, sådär som det gärna gör. Kvällen började i alla fall med jag och Naga iklädda våra vackraste lördagsoutfits skålade tantlikör i mina bästa kristallglas.
 
Sen gick allting utför och vi blev vi fulla på rödvin, målade över det gamla sminket, bytte kläder och satte på oss dansskorna för att gå till Pasha, Hildesheims nattklubb numero uno. 
 
Hejhej mamma, här chillar vi i vipsoffan på Pasha :)
 
HAHAHA ofta du gick på den mamma! Vi står ju utomhus för helvete. Herregud kvinna. Sätt på dig glasögonen nu va. Dig kan man ju lura vart man vill.
 

Innan vi entrade Pasha drack vi lite sprit på baren bredvid. Sugen_tjej_97. 
 
Det blev kanske lite vilt. Kanske tog vi också en klassisk springnota. Kanske. Nog om det. 
 
Sedan hamnade vi här. Träffade en massa män som alla hette Ali, fotade potentiella våldtäktsmän, drack öl och dansade till 05. Somnade skrattandes tidigt på morgonen utan att ha borstat tänderna.
 
SÖNDAG. Sovmornade mig långt in på eftermiddagen. Vaknade till slut och mådde oförskämt bra. Firade det hela med en långpromenad. 
 
En sak jag älskar med Tyskland är att folk verkligen förstår hur viktigt det är att bo spektakulärt. 
 

På återseende alla mysiga höstkids därute. 

VI SKA INTE STICKA UNDER EN STOL MED ATT DETTA KLIPP ÄR DET BÄSTA SOM HÄNT MIG DEN HÄR VECKAN

Kategori: livet

LOPPIS OCH ANNAN GAMMAL ÄLSKVÄRD SKIT

Kategori: livet


FREDAG. Ännu en ledig dag fylld med möjligheter. Eftersom jag och Tina är stora fan av loppisar, gamla saker och annan underbar skit, bestämde vi oss för att äntligen utforska Hildesheims second hand-utbud. Google sa att det skulle finnas i alla fall fem sådana butiker, och av dessa fem var det två som verkligen levererade. Den ena, som kan ses ovan, var mer som ett antikvariat fullt med gamla, fina och snordyra saker.
 
Helt klart älskvärt.
 
Detta också såklart. Kolla mattan nere i högra hörnet liksom *cravingz*
 
Dessa var dock enbart creepy. 
 
Det andra stället var dock snäppet vassare, eftersom det prismässigt var rena rama motsatsen till antikvariatet. Här fanns bland annat fina böcker, kläder, möbler och mitt bästa: hur mycket fantastiskt porslin som helst. Gotta love Trödel Shop <3
 
Förlåt mamma, men jag kunde verkligen inte motstå dessa förtjusande små glas för 1 Euro styck. Så pass fancy att shotta ur. Eller så kanske det är likörglas? Oklart. Älskar dom i alla fall. Ångrar redan nu att jag inte köpte fler, men det tänkte jag lösa på måndag. Om de finns kvar. Isåfall är det tamejfan meant to be. Vet dock inte hur de ska fraktas hem till Schweden, men det ordnar sig alltid. 
 
Efter ett stopp på Juans bar för en Dönerpaus, tog vi oss återigen hem till det röda huse och jag gav mig ut på en regnig löprunda i ett kvällsmörkt Hildesheim. Sprang vilse och njöt. När jag kom tillbaka stod Tina i köket för att göra hamburgare. Som vi peppat detta! Taggat hela veckan inför hamburgerfredagen. Pratat varje dag om hur gött det ska bli och gjort taktiska planer för hur vi ska köpa den perfekta majjon till. Så hur ledsna blev vi inte när vi plockade ur köttet ur kylen och insåg att det var så jäkla tveksamt att hälften vore nog? Jo, helt förstörda. Vi har under veckan känt att det är någonting som luktar prutt i kylskåpet, och ja, köttet var svaret. Det såg mer ut som tonfisk än färs, men vi tänkte att lite skit rensar la magen. Och vi var ju så hungriga, så sugna. Så vi mosade i en massa kryddor för att maskera doften (stanken) och sedan östes det på med tillbehör. När vi väl åt smakade det enbart chili och konsistensen var svampig och geggig. Efter att ha ätit halva blev vi så rädda för att bli matförgiftade att vi slängde skiten och åt chips istället. Aldrig tur. Men de ser ju goda ut, burgarna. Det kan ingen ta ifrån dom.
 
LÖRDAG. Precis som förra veckan snörade vi på oss bekväma skor och hoppade på tåget till Hannover. Hittade en billigare, tysk motsvarighet till Myrorna och blev kära i diverse serviser, porslin och glas. Precis som vanligt.
 
Skulle inte direkt lida över att behöva dricka morgonkaffet ur något sånt här.
 
Tina illustrerar hur frustrerad man känner sig när man inte får köpa hur mycket tyskt glas som helst. Livet är så fruktansvärt orättvist ibland.
 
För att trösta oss själva gick vi till första bästa turkiska ställe och fikade oss lyckliga. Beställde kaffe, baklava och börek för inga pengar alls.
 
Sen hörrni, efter att ha köpt lite nödvändig skit såsom en fabulös kjol, bejakade jag tanten inom mig och gjorde något jag aldrig gjort förut. Jag köpte likör nämligen. Känner mig ungefär lika häftig och fräck som Magnus i "Kvarteret Skatan". Ska nu avnjuta denna billiga flarra ur något av de nya glasen medan vi streamar skräckfilm här på Margaretenweg 8. Helt okej lördag ändå. Puss. 

DET TYSKA LIVET MED GULDKANT

Kategori: livet

TISDAG. Fick äntligen träffa professor Uwe, en helt klart fantastisk man. Vi pratade om vädret, fick våra learning agreements och redde ut det ibland något för späckiga schemat (se nedan). Efter detta intensiva möte på 20 minuter tog jag helg. 
 
Som ni ser har torsdag, fredag och lördag potential till att bli tuffa dagar alltså.
 
TORSDAG. Solsken och långpromenad. Vi vågade oss över järnvägen och besökte stadens norra delar.
 
Hittade en helt fantastisk kyrkogård. Gigantisk och vildvuxen med helt sjuka gravar stora som tempel.
 
Alltsåååå.
 
ALLTSÅ!!!
 
Mållös.
 
Min personliga favorit.
 
*beundrar på avstånd*
 
Krigsdelen. Här vilar alla gamla krigshjältar från andra världskriget.
 
Dessa måste vart täta personer, för gravstenar är väl ganska svindyra? Och så har dom ändå råd med stenplattor framför stenen!! Gah. Fett.
 
Efter att ha lämnat kyrkogården spatserade vi förbi en biograf. Som vi letat! Hoppas de visar Snabba Cash 3, den icke dubbade versionen :)
 
Kom hem, värmde morotssoppa, gjorde mackor och satte oss i min 90säng för att kolla två avsnitt av Breaking Bad. Därefter kanske vi somnade. Eventuellt. Det var ju trots allt en jäkligt tuff två timmars-vandring tidigare. 
 
På kvällen skulle vi gått på hemmafest i Hahnsering. Meeen, det var kallt, vi var trötta och vi hade precis upptäckt dreamfilm.se. Det blev en hemmakväll istället. Vi blev salongsfulla i min säng, kollade zombiefilm och hade det allmänt gött. "Det kommer bli svårt att någonsin hitta en man som slår detta", sa Tina och jag kunde inte annat än att hålla med. Vi är fantastiska sambos. Ingen har någonsin skämt bort mig såsom Pias dotter gör. En riktig brorsa. När filmen var slut hoppade vi till sängs och jag drömde om jordens undergång och zombies hela natta. Over and out. 

IKEAMÅNDAG

Kategori: livet

Lediga dagar innebär storslagna äventyr. Därför bestämde vi oss för att besöka svenskarnas stolthet, I to the KEA. Efter en, som vanligt, stadig frukost joggade vi ner till stationen för att missa tåget. Vi fick helt enkelt *göra stan* i Hildesheim under tiden vi väntade på nästa (= är nu en tshirt, klänning och skjorta rikare). Väl framme i en av Hannovers mest ödsliga och deppigaste förorter hittade vi inte busshållsplatsen där vi skulle hoppa på 143:an till IKEA. Målmedvetet lunkade vi in på närmsta McDonald's för att fråga om vägen. Tina imponerade på mig, all personal och samtliga gäster genom att gå fram till kassan och ställa följande fråga till det stackars restaurangbiträdet: Sprechen Sie deutsch? Ett av Nagchens klart smartaste moments hittills under resan. Till slut fick vi i alla fall en vettig vägbeskrivning, och eftersom det inte skulle vara så fruktansvärt långt att gå så bestämde vi oss för att skita i bussen. Med solsken i sinnet lämnade vi flötlukten på MC och gick ut i friska luften. Inledningsvis började vandringen kanske inte särskilt bra, eftersom jag ådrog mig två köttiga skavsår efter tre minuters rask gång. Det blev till att smyga in på Shell och köpa världshistoriens dyraste plåster, ställa sig bakom en papperskorg, försöka att så smidigt som möjligt dra av sig strumpbyxorna utan att blotta sig för mycket och därefter plåstra om de stackars hälarna. Men sen, SEN, kom vi äntligen iväg. Och fram. På bilden ovan illustrerar Tina på ett excellent sätt hur jäkla glad man kan bli av att ÄNTLIGEN se den stora, blåa, fula byggnaden.
 
Eingang. En gång. Ingång.
 
På grund av extremt lågt blodsocker och med två stora anfall av crankyness på väg, styrde vi direkt stegen mot restaurangen. Vi impade på alla genom att uttala "köttbullar" helt korrekt och åt tills vi dog. Det var gött. Det hade dock vart göttigare om vi hittat maskinen med ketchup, senap, majo, dressing och framförallt lingonsylt innan vi ätit upp. Aldrig tur.
 
När vi handlat viktiga saker som till exempel doftljus, handdukar (något en annan eventuellt inte prioriterade när det var dags för packning hemma i Schweden...), vitlökspress, kaviar, vinöppnare och reflexvästar unnade vi oss varsin rejäl svensk fika. Bullen och köffet intogs välplacerat nog i en busskur och det var smakligt och måltidligt. Jävligt mätta började vi gå tillbaka till tågstationen. Det var lite tungt att bära, så när vi stannade för ett rödljus drog både jag och Tina världens mest nöjda suck. Därefter utspelar sig följande konversation:
Tina: Vad suckade du åt?
Linn: Att jag fick stanna, sträcka på mig, sjunka ihop och sträcka ut gravidmagen. Durå?
Tina: Att jag såg en med samma frisyr som Nick i New Girl åka förbi.
Man kan kort och gott säga att vi stundtals har lite olika agendor och prioriteringar i livet.
 
 
I alla fall, vi lämnade da hood och styrde skutan tillbaka till Hildesheim igen.
 
Vandrade genom staaaan.
 
Och kom till slut hem. Efter ett mindre breakdown från min sida på grund av minst tre struliga saker, tog vi på oss de nya västarna och sprang bort en halvtimme av våra liv. Inkasserade lite dimma på glasögat, bättre flås och tightare röv. Fint som snus. Efter en snabbare dusch och visst intag av livsviktig föda hade jag ett viktigt skypemöte med Sandra (<3<3<3<3<3). Sen somnade jag och Tina som vanligt i perfekt harmoni med vinden utanför (före kl.00!!!!! rekord!!!). Puss och mys. 

GUTEN MORGEN

Kategori: livet

Det här är en fruktansvärt fin låt.
 
Men det är den här jag lyssnat på hela morgonen <3