linnlouis

EID A-FITR, PORR OCH FOTBOLL

Kategori: livet

 
Som alla säkert minns var det fotboll förra veckan. VM-kval. Sverige mot Tyskland. En relativt oviktig match, men som man ändå vill se. Speciellt när man råkar vara född i det förstnämnda landet och tillfälligt bosatt i det andra. Som upplagt för trubbel och succé. Naga och jag beslutade att det smartaste var att hitta en sportbar för att se matchen på, eftersom vi faktiskt saknar tv på Margaretenweg 8. Vi tänkte att det nog var störst chans att hitta en stämningsfull sådan i Hannover, så det var bara att som så många gånger förr hoppa på tåget till storstaden.
 
Väl framme hade vi självklart hunnit bli hungriga och styrde därför snabbt stegen mot Snack bar, aka himmelriket på jorden. Beställde in pide, börek, baklava och kaffe i mängder. Det var ju trots allt Eid al-fitr, vilket måste firas på bästa sätt. Det vill säga, med mat. Så pass utsökt. Dog matdöden, som vanligt.

Köpte en läcker kjol som mitt junk in da trunk ser helt fantastiskt fabulöst ut i. 
 
Plötsligt blev klockan mycket och mörkret kom snabbare än.... ja här var jag såklart nära att skriva något ganska snuskigt såklart, men jag håller mig eftersom äldre förmågor i släkten kanske läser. Vi började i alla fall att leta upp ett passande ställe att ta en-fem öl samt kika in 22 vältränade män som jagar en boll på.
 
Till en början var vi vid mycket gott mod. Tyskland är inte helt kassa på fotboll, det måste därför finnas ett visst allmänintresse för sporten och därmed ett antal ställen som visar matchen, tänkte vi. Var det så? Naaa, inte riktigt. Tji fick vi så att säga. Vi gick och gick, men fotboll visades inte någonstans. Efter att ha vandrat omkring i nästan en timme hittade vi denna neoniga gata. Vad upplyst och trevligt, tänkte vi och svängde in. Tji fick vi igen. Här fanns bara porrklubbar och erotiska diskotek. Inte så jäkla mysigt trots allt. Men, här fanns i alla fall ett ställe med två tv-apparater som visade fotboll. Tyvärr bestod klientelet av minst 25 arga män uppradade längst en vägg. Vi bangade och gick vidare.
 
Här gick vi inte in.
 
Till slut hittade vi en lounge som spelade lugn techno och visade matchen ljudlöst, vilket var helt klart bättre än inget. Så där satt vi och sippade öl, glädjeskrek ljudlöst när Sverige gjorde mål och grät nästan hejdlöst när Sverige förlorade. Som tur var blev vi tröstade av snälla tyskar som i alla fall tyckte att vi hade ett fint språk. Alltid något. Snipp, snapp, snut så var ännu en tysk dag slut.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: