linnlouis

LÄS

Kategori: livet

SHIT HAPPENS WHEN YOU PARTY NAKED

Kategori: livet

Verkligheten kom ikapp och jag insåg precis att jag inte har någon aning om vad jag ska göra i vår. Är färdigutbildad om några få månader och saknar plan för framtiden. Började i panik leta jobb. Hittade noll. Började i panik leta lägenhet. Hittade noll. Började i panik leta fristående distanskurser. Hittade..... MASSOR!
 
Det är inte klokt vilket jäkla studieutbud det finns i Sverige. Det går att läsa i princip vad som helst. Till en början satt jag vid skrivbordet och letade efter intressanta ämnen att fördjupa mig i. Smuttade på varmt fruktte. Scrollade runt. Var lite kräsen sådär som man kan vara när det finns 2091 kurser att läsa. Någon måste ju passa mig perfekt, tänkte jag. Efter en stund blev jag trött. Förflyttade mig till sängen. Sittandes. Fortsatte kolla. Fortfarande ganska kräsen. Men som vanligt när jag gör något så brister koncentrationsförmågan, rastlösheten infinner sig och motivationen som nyss befann sig i taket har gömt sig under källaren. Så vad gör jag nu? Jo, ligger med datorn på magen, kliar mig på hakan och inser att jag någonstans mellan "Arabiska för nybörjare" och "Hundens beteendebiologi 2" spårade ut totalt. Har till exempel valt kurser som Livets mening, Hjärnan och beteende, Bruksspel i piano, Bruksspel i gitarr, Cancerbiologi, Astrobiologi samt en nybörjarkurser i tyska, ryska och franska. Vad ska jag med dessa kurser till? Hur blev det såhär fel? Vem bär ansvar för detta?
 
 

SÖNDAG 130929

Kategori: livet

Så blev det söndag den här veckan också. Vaknade upp dödsförkyld med två halvdana ögon. Ett som "bara" var svullet och hängigt, samt ett som var helt igenmurat. Det kliade och sved. Tina tyckte det var så kul och fascinerande att hon visade upp mig i cam för sina föräldrar. Tack Tina, tack som fan. Aldrig har jag känt mig så fräsch och pigg som då.
 
Julija gav mig det där fnissiga, hemmagjorda kamomillteet att lägga på ögonen för att driva ut infektionen. Jag kan erkänna att jag kände mig ganska skeptiskt till att någon kissliknande vätska skulle kunna läka ut detta helvete, men man är ju inte den som är den. Sagt och gjort, såhär låg jag hela förmiddagen och lyssnade på poddar. Helt okej söndagssyssla ändå. 
 
Pannkaksbrunch på Margaretenweg 8. Så gött! Rätt upp i krysset! Och kaffe fick man till! Vilken jäkla fest hörrni!
 
Mätta å gláa i giiiisen traskade vi ner till centrum för att gå på Flohmarkt.
 
Alltså lyckan över att det fanns får man fick klappa? Tina tyckte dock jag var pinsam som trängdes med små barn för att smeka ull och drog mig snabbt därifrån. 
 
Man kunde köpa fiiiiiiiina gamla saker. Ville ha allt. Älskart.
 
Hittade två vinyler med fina omslag samt två kilo äpplen. Så pass nöjd tjej. 
 
Och nöjdare blev man när man smög in på världens mysigaste fik för kaffepaus.
 
Nussigt.
 
Eduardo till vänster och vår sambo Alvaro, aka en yngre version av Jims pappa i American Pie-filmerna, till höger.
 
Efter att ha svept ett glas latte dippade hela min stackars sjuka kropp och jag vandrade hem för vilopaus. Kvällen spenderades i min 90säng med rörmokar-Tina och de två första avsnitten av Breaking bad, fruktkolor och svennetacos.
 
Och hur gick det då med ögonen? Bara bra, tackar som frågar. Ser numera nästan normal ut. Är NÄSTAN lika goodlooking som vanligt:
Om jag bara duschade kroppen, plattade håret, sminkade det trötta ansiktet, drack cava, sov några timmar, klädde på mig och va klaaaad hest på fest.... Mvh röten och fortfarande ganska sjuk kleine mädchen. Blöt kyss. Adjö för denna gång.

HANNOVERLÖRDAG

Kategori: livet

Efter fem-sex goa timmars sömn vaknade jag och Tina upp till tonerna av två ilskna alarm 09.30. Sköna som vi är så låg vi ansikte mot ansikte med munnarna öppna. Lite lätt bakfulla. Den lukten mina vänner, den lukten! Vi behövde inte känna efter länge förrän vi insåg att vi mådde ungefär såhär:
..... så vi bestämde oss helt enkelt för att lägga oss rumpa-mot-rumpa och somna om. Gött.
 
En timme senare vaknade jag igen, och nu var känslan mer åt detta hållet:
WOHO! PEPP! VI ÄR LEDIGA! VAD HAR DENNA DAG I SITT SKÖTE! ALLT KAN HÄNDA! VI ÅKER TILL HANNOVER! JA FÖR FAN! OPAAAA!
 
Efter att med våld väckt Tina och tryckt i na en stabilare grötfrukost knöt vi på oss våra snabbaste skor och gick med raska steg ner till stationen. Vi hade som mål att hinna med ett tåg som skulle gå inom en kvart, men de planerna grusades ganska snabbt när vi entrade centrum och traskade förbi ett framträdande från den tyska motsvarigheten av Glada Hudik-teatern. Därefter hittade vi en gudomlig persisk affär med extremt mycket blingbling och krimskrams. Alla förstår väl att sådana grejer kan man inte bara gå förbi för att man eventuellt har lite bråttom! Det går alltid fler tåg. 
 
Hittade mina drömmars säng! Så, ärade bloggläsare (=mamma, Amanda, Paulin och eventuellt momo och moffa), när kommer ni med det gula släpet till Hildesheim för att frakta hem pärlan åt mig?
 
Skulle inte bangat denna glammiga drinkvagn heller så att säga.
 
Tyskar förstår verkligen att mat är meningen med livet och därför finns små gatukök nästan överallt. Eftersom vi var bakfulla growing girls var vi tvungna att köpa varsin box med nudelwok för 2 Euro innan vi hoppade på pendeln in till storstan. 
 
Turistbild 1. Ja här står en annan och ba smuttar på frappe från Starbuck's sådär sjukt casual.
 
Turistbild 2. På någe torg. 
 
Turistbild 3. I en körka. 
 
Murgröna och klättriga växter in meinem Herzen. 
 
Efter fem timmars konstant vandrade, blodsockerfall på Primark och en massa oooh:ande på grund av fina byggnader slog vi oss ner vid ett rangligt bord för att äta Dönerkebab. Den var helt jävla fantastisk. Visste knappt  att kebab kunde vara så smakrikt mvh hon som i vanliga fall dränker allt i sås.
 
Efter maten hittade jag ett par jäkla snabba skor. Ville ha. Köpte ej. Därefter blev det snabbt mörkt och vi bestämde oss för att åka hem igen. Wifi:ade bort en halvtimme på MC, höll käften på tåget och handlade lite lördagsgodis på Rewe. Över och ut, klart slut.
 
 
 

DAGEN D - TENTAFREDAG

Kategori: livet

Så var det ÄNTLIGEN dags för skriftlig och muntlig tenta i tyska. Som jag längtat! Som jag övat! Hehe skoja. Eftersom jag är en mycket positiv person som alltid ser ljus i mörkret så började i alla fall jag och Tina dagen med varsitt helt jävla perfekt löskokt ägg. Blir inte bättre än så. 
 
Och hur gick provet då? SÅ. JÄKLA. BRA. Köttade sönder allt, slaktade den totalt och åt upp med ett dyrt vin till. Stort tack till tyskaläraren på Timmersdala skola som uppenbarligen lyckades lära mig någonting som knäppt nog satt sig tillrätta i min hjärna, utan dig hade jag ba kunnat gå hem direkt.
 
 
Hemma firade jag och Tina in fredagen med gårdagens linsgryta, överbliven grönsakssoppa, gourmetmackor och tysk öl. Denna blygsamma måltid intogs i mitt fönster, där man till exempel har utsikt över ett fint rönnbärsträd och ett fult tak. Efter maten tyckte vi att vi sannerligen var värda en mindre powernap. Sagt och gjort, vi bäddade ner oss i Tinas (vår) säng och sov bort tre snabba timmar. När vi vaknade hade vår ena sambo städat köket och toaletten. Gotta love Alvaro. What a fucking man.
 
På kvällen var det fest! Vår första exchangestudentfest!!! KUL!!! Vi sminkade lillögat, plattade håret och hoppade på första bästa bussen till Hahnsen.
 
Man blir snygg av polsk sprit. KUL!!!! SKÅL! Ваше здоровье! PROST! SALUT!
 
Den bästa sambon i hela vida världen.
 
När klockan var halv ett kände sig de svenska morsorna på stan mycket trötta. Om man befinner sig långt ute i hooden, det är fyra timmar kvar tills nästa buss går, vädret är lite för kyligt och man är för pank för att ta taxi, vad gör man då? Liftar såklart! Det är inte bara så billigt att det är gratis, utan det skänker också lite extra spänning till den annars så gråa vardagen. Kommer vi komma hem? Kommer vi dö? Bli våldtagna? Är inte chaffisen lite lik Peter Jöback ändå???? Aaaa, livets svåra frågor. 
 
Väl nere i stan kom vi på att fan, vi är inte alls trötta. Vi går ut! Tar en öl! Vila kan man göra i graven! Så vi sneakade in på första bästa klubb, betalade noll kronor i inträde och spatserade rakt in i vip:en. Träffade en söt liten birthdayboy som vi dancebattleade sönder med. Och vann såklart. 
 
Efter att ha inkasserat tusentals glasbitar i skorna, stått lite för länge i rökmaskinen, fuldansat till oss en välförtjänt träningsvärk i benen och hört raggningsrepliken "this is a good boy because he likes women" bestämde vi oss för att nä, nu får det vara nog. Nu går vi hem och sover. Så då gjorde vi det.

TORSDAG 130926

Kategori: livet

Ny dag och nya möjligheter för livet att gå åt helvete. Hildesheim visade sig från sin absolut bästa sida och bjöd på ösregn och motvind. Jag och vår flatm8 Julija, raised and born in Lettland, vandrade zusammen under my umberella-ella-ella-ella till skolan för ännu en hård dag i det tyska språkets tecken.
 
Hittade en trevlig omväg på vägen hem från skolan. Här står vi och myser framför en vägg med fina klätterväxter. Och några soptunnor som stank som fan, men det låtsas vi inte om.
 
Ett fönster.
 
En Nagchen.
 
Kom till slut hem och hade fått mitt första tyska brev någonsin!!!!! Så pass peppigt. Bästa var att det stod Frau Linn Louis Talmark på, så jag antar att jag är gift nu. Hoppas det är med någon rik snubbe och att vi inte har något äktenskapsförord, så kan jag ba casha in toalt jao.
 
På kvällen tog jag Tina under ena armen och Julija under andra och sprang intervaller nere vid sjön. Därefter gick jag och Tina och handlade. För 190 spänn fick vi en flaska rött, en flaska cava, toapapper, gelébananer, fyra öl, tomater, ost, rakskum och ölkörv. Galet bra torsdagsshopping så att säga. Vi var mycket nöjda, tackar som frågar. Efter att vi kommit hem och lagt ölen på kylning inför morgondagens tentaslask blev vi bjudna på lettiskt hemmagjort te. Vet inte riktigt vad det innehöll, men satan i gatan vad fnissig en annan blev. Sen somnade jag pang bom och så var det slut på torsdagen den 26 september 2013. 
 
 
 

ONSDAG 130925 FORTSÄTTNINGEN

Kategori: livet

Efter skolan tog jag och Nagchen en kortare promenad på 40 sköna minuter till Lidl för att inhandla de kommande dagarnas föda. Lidl's utbud gjorde oss dock något besvikna då det icke varo så stort som vi trott, men tur var väl då att världens (Hildesheims) bästa mataffär låg mittemot! Här fanns bland annat kokosmjölk och linser, vilket var huvudingredienser i kvällens middag. Lyckliga och dödshungriga vandrade vi tillbaka in till stan igen.
 
Väl hemma gjorde vi den godaste mest afrikanska linsgrytan ever.
 
Efter att ha tryckt i oss galna mängder mat hoppade vi i träningskläderna och sprang runt en sjö. Avslutade rundan med ett besök på det tyska utegymmet som var ganska sugigt så att säga.
 
Det finns en himla massa fina hus i Hildesheim. Detta är ett av dom. 
 
Kan eventuellt ha glömt att berätta att vi har en ganska fet klättervägg in das keller. 
 
Den kan man ha lite roligt i om man är vig och smidig som en häst precis som jag. Snipp, snapp, snup så var onsdagen äntligen slut och jag somnade gött brevid Tina i hennes nussiga säng (ja, eftersom det är så fruktansvärt kallt i vårt hus måste vi sova ihop för att hålla värmen och inte dö av allvarliga köldskador). Puss. 

ONSDAG 130925

Kategori: livet

Ja, jag hade som sagt min första lektion i intensivtyska på bas-nivå i onsdags. Eftersom jag i min ungdom faktiskt läste tyska i två år så kände jag mig ungefär såhär innan:
En vanlig dag på jobbet liksom.
 
Kan ju säga att den känslan radikalt ändrades redan under de första två timmarna när jag märkte att man liksom inte riktigt kom ihåg vad man lärde sig under en timme i veckan för cirka tio år sedan:
 
Som ni ser, inte så jäkla kaxig längre. Prov på fredag, PEPPEN!!!

MONTAG UND DIENSTAG IN DAS NEUE VATERLAND

Kategori: livet

MÅNDAG. Efter fyra kallsvettiga timmars sömn startade jag denna fantastiska dag med att räkna fel på resväskans vikt (här vill jag ta tillfället i akt och försvara mig med att jag minsann inte hade IG-varning i Matte A utan anledning). Denna "lilla" felberäkning resulterade i att jag i ren och skär panik packade ur halva väskan och slängde tillbaka alldeles för mycket kläder. Om jag inte minns helt fel skedde detta säkerligen ackompanjerat av tusentals vackra ord i stil med fan/helvete/fanhelvete/etc. När jag sedan vägde väskan på Landvetter så visade det sig att jag hade fem härliga kilo till godo... Kan utan att ljuga säga att stämningen där och då blev något deppig. Aldrig tur, kom ihåg det: ALDRIG TUR. Klarade mig därefter igenom säkerhetskontrollen utan att det pep!!! Dock letade dom igenom min väska. Tur att en gömde knarket, knivarna och de tjuvfångade pandorna i bakfickan hehehe. Sedan hoppade jag in i det minsta planet jag någonsin sett och flög hela vägen till Köpenhamn.
 
Efter att ha vandrat genom hela Kastrup säkert en och en halv gång hittade jag äntligen min girlfriend Tina. LYCKAN! Vi åt pulled pork tills vi stukades av matkoma, drack kaffe på Starbuck's för att återfå energin och hoppade på nästa miniplan till Hann to the over.
 
I Hannover bytte vi ner oss från flyg till tåg. Tuffade in till stan, bytte tåg igen och några ögonblick senare hoppade vi av i nussiga lilla Hildesheim. Vi mötte upp Tinas tutor, en trevlig tjej på 28 höstar som ba "er lägenhet ligger bara 20 minuter härifrån så vi kanske kan gå". EH JA TACK det finns inget jag hellre gör än att släpa 28 kg packning i vinterjacka och vinterskor. Efter en frisk marsch i det tyska sensommarvädret anlände vi sådär gemytligt svettiga och fräscha till vårt röda hus på Margaretenweg 8. Väl där visar det sig att vi såklart bor på våning tre. Va la ba te å kasta upp de små väskorna på ryggen och bestiga norra Europas smalaste trappa. Efter att ha upptäckt att toaletten saknar lås, att det inte finns trådlöst internet eftersom husägaren tycker att sladd är bättre och att våra flatmates är så ambitiösa att klockorna stannar somnade vi i våra tyska sängar som ger ordet "hård" en helt ny innebörd.
 
TISDAG. Efter en iskall natt (varför kan inte tyskar täta sina hus ordentligt?) vaknade vi upp lite försovna i denna pärla till husbygge. Åt världens brakfrukost, tog på oss våra snabbaste skor och uträttade viktiga ärenden hela dagen.  
 
Efter att bland annat ha fixat tyska bankkonton, köpt nya trosor och registrerat oss in das Rathhause, obs allt detta på tyska, började vi känna suget efter att kolla instagram, spela wordfeud och använda whatsapp. Vi ville ha wifi helt enkelt. Sagt och gjort, jakten började. Efter en kvarts letande utan någon som helst framgång gav vi upp och bestämde oss för att köpa kaffe istället. Hoppade in på första bästa café, upptäckte att öl var billigare än vatten och alkoholade bort en timme av våra liv.

När vi blev hungriga strögade vi bort till Netto, handlade maaaut + rosa fleecetofflor och gick hem för att 1) laga grönsaksoppa 2) göra äppelmos. Nu sitter jag och Tina i varsitt rum och fryser, dricker te och snorar. Imorgon har vi vår första lektion, vilket innebär en intensivkurs i tyska. Aktuell rolighetspotential på morgondagen: 2 starka öl av 5 möjliga. Nu orkar denna kleine mädchen inte hålla ögona uppe mer. Vill ba lägga mig och dregla ner min säng, drömma behagliga drömmar och helst inte snarka. Puss på er. 

FREDAGENS OUTFITTA

Kategori: livet


Kallar den trött-tjej-skjutsar-mamma-till-jobbet. Succé. #NOFILTER
 

LIVRÄDD

Kategori: livet

Om några timmar tar jag den här pinglan under armen och flyttar till Hildesheim, en tysk pärla med billig öl, möe körv och nära till Hannover Zoo. Så pass pirrigt, roligt, ångestfyllt, hemskt, fabulöst, ledsamt, kuuul, knäppt, nervöst och spännande. Eventuellt lite äckligt också, då jag på grund av SAS viktgräns på bagage har cirka fyra par strumpor att under 2-4 månader gnugga in min ägiga fotdoft i. Och kom nu inte och säg att jag kan utöka min strumpsamling på plats, vi vet alla att det är lögn eftersom tyskar inte använder strumpor!!! Livet är kört. Grymt sa grisen. Nu somnar jag. Auf wiedersehen (<- briljerar). 

 
 
 

PACKAR INTE PACKAD

Kategori: livet

Hur jag önskar att min packningsprocess såg ut:
 
 
Hur den egentligen ser ut:
*plats för bild/film/gif/vafansomhelst som illustrera hur 1. obegåvad jag är på att packa smart 2. överfull min väska är 3. HUR JÄVLA TRÖTT JAG ÄR PÅ ATT PACKA SAKER men eftersom jag inte hittade någon sådan får man använda sig av sin högst personliga fantasi OBS ej på ett snuskigt sätt*

SPILLDE KAFFE PÅ DATORN FÖRUT :)

Kategori: livet
På tal om dessa dängor är jag fruktansvärt pepp på att se Anttila i helgen. Klart slut, över och ut + PUSS. 

KÄNNER LITE SÅHÄR ÖVER ATT VARA SJUK PÅ MIN "SEMESTER"

Kategori: livet

 

FOR SALE

Kategori: livet

Jag flyttar till Tyskland strax. Säljer därför en massa fina saker här. Fyller på löpande. Vänligen köp allt. Tack på förhand.