linnlouis

MONTAG UND DIENSTAG IN DAS NEUE VATERLAND

Kategori: livet

MÅNDAG. Efter fyra kallsvettiga timmars sömn startade jag denna fantastiska dag med att räkna fel på resväskans vikt (här vill jag ta tillfället i akt och försvara mig med att jag minsann inte hade IG-varning i Matte A utan anledning). Denna "lilla" felberäkning resulterade i att jag i ren och skär panik packade ur halva väskan och slängde tillbaka alldeles för mycket kläder. Om jag inte minns helt fel skedde detta säkerligen ackompanjerat av tusentals vackra ord i stil med fan/helvete/fanhelvete/etc. När jag sedan vägde väskan på Landvetter så visade det sig att jag hade fem härliga kilo till godo... Kan utan att ljuga säga att stämningen där och då blev något deppig. Aldrig tur, kom ihåg det: ALDRIG TUR. Klarade mig därefter igenom säkerhetskontrollen utan att det pep!!! Dock letade dom igenom min väska. Tur att en gömde knarket, knivarna och de tjuvfångade pandorna i bakfickan hehehe. Sedan hoppade jag in i det minsta planet jag någonsin sett och flög hela vägen till Köpenhamn.
 
Efter att ha vandrat genom hela Kastrup säkert en och en halv gång hittade jag äntligen min girlfriend Tina. LYCKAN! Vi åt pulled pork tills vi stukades av matkoma, drack kaffe på Starbuck's för att återfå energin och hoppade på nästa miniplan till Hann to the over.
 
I Hannover bytte vi ner oss från flyg till tåg. Tuffade in till stan, bytte tåg igen och några ögonblick senare hoppade vi av i nussiga lilla Hildesheim. Vi mötte upp Tinas tutor, en trevlig tjej på 28 höstar som ba "er lägenhet ligger bara 20 minuter härifrån så vi kanske kan gå". EH JA TACK det finns inget jag hellre gör än att släpa 28 kg packning i vinterjacka och vinterskor. Efter en frisk marsch i det tyska sensommarvädret anlände vi sådär gemytligt svettiga och fräscha till vårt röda hus på Margaretenweg 8. Väl där visar det sig att vi såklart bor på våning tre. Va la ba te å kasta upp de små väskorna på ryggen och bestiga norra Europas smalaste trappa. Efter att ha upptäckt att toaletten saknar lås, att det inte finns trådlöst internet eftersom husägaren tycker att sladd är bättre och att våra flatmates är så ambitiösa att klockorna stannar somnade vi i våra tyska sängar som ger ordet "hård" en helt ny innebörd.
 
TISDAG. Efter en iskall natt (varför kan inte tyskar täta sina hus ordentligt?) vaknade vi upp lite försovna i denna pärla till husbygge. Åt världens brakfrukost, tog på oss våra snabbaste skor och uträttade viktiga ärenden hela dagen.  
 
Efter att bland annat ha fixat tyska bankkonton, köpt nya trosor och registrerat oss in das Rathhause, obs allt detta på tyska, började vi känna suget efter att kolla instagram, spela wordfeud och använda whatsapp. Vi ville ha wifi helt enkelt. Sagt och gjort, jakten började. Efter en kvarts letande utan någon som helst framgång gav vi upp och bestämde oss för att köpa kaffe istället. Hoppade in på första bästa café, upptäckte att öl var billigare än vatten och alkoholade bort en timme av våra liv.

När vi blev hungriga strögade vi bort till Netto, handlade maaaut + rosa fleecetofflor och gick hem för att 1) laga grönsaksoppa 2) göra äppelmos. Nu sitter jag och Tina i varsitt rum och fryser, dricker te och snorar. Imorgon har vi vår första lektion, vilket innebär en intensivkurs i tyska. Aktuell rolighetspotential på morgondagen: 2 starka öl av 5 möjliga. Nu orkar denna kleine mädchen inte hålla ögona uppe mer. Vill ba lägga mig och dregla ner min säng, drömma behagliga drömmar och helst inte snarka. Puss på er. 

Kommentarer

 • Camilla Talmark säger:

  Låter som om allt gått på räls lilla gumman:)

  Svar: *tufftufftuffar fram på den lilla rälsen*
  linnlouis.blogg.se

  2013-09-25 | 20:36:06
 • Amanda Talmark säger:

  Mina tankar går till dig när jag känner att jag har det tufft i livet. Linn är i Tyskland och äter fattigmanssoppa och dricker öl, UTAN WIFI!! Hemskt!

  Svar: hahahaha fuck u
  linnlouis.blogg.se

  2013-09-26 | 00:42:04
  Bloggadress: http://amandatalmark.blogg.se

Kommentera inlägget här: